Тест для 10 класса по английскому языку на времена

Контрольный
срез по английскому языку в 9-10классах.

Choose the correct
variant.

1.
John and Kelly … yesterday.  Did you know?

a)  get married             b)  got married            c) 
have got married

2.
Allie
… eat meat. She is a vegetarian.

a)  did not eat              b)  doesn’t eat             c) 
hasn’t eat

3.
 I
promise I … to you again.

a)  did not lie               b)  doesn’t lie              c) 
will not lie

4.
They
… each other when they were studying at university.

a)  have met                b)  met                        c)
 have been met

5.
At
this time tomorrow we … on the beach and … cocktails.

a)  are lying  and drinking      b)  will be lying  and
drinking   c)  isn’t lying  and drinking

6.
…you
… your keys? They are on the table in the kitchen.

a)  are… looking for   b) will… look for       c)  do
…look for

7.
What
…you … next Friday?

a)  are… doing           b)  will… do              
c)  do …do

8.
What
… you … at this time yesterday?

a)  was… doing          b)  were…doing         c)  had
…done

9.
Hey!
You … on my foot!

a)  aren’t  standing      b)  are standing           c) 
were standing

10.
When I saw her last time she … already … her hairstyle.

a)  have changed         b)  had changed          c)  has
changed

11.
I … over the phone when they brought me the letter.

a)  had talked              b)  was talking            c)
 had been talking

12.
He quickly forgot everything he … at school.

a)  had learnt               b)  learnt                     c)
 had been learning

13.
The musician … the piano for a whole hour when we came in.

a)  had learnt               b)  learnt                     c)
 had been learning

14.
First I …the phone, and then I read your letter.

a)  answered               b)  had answered        c)  was
answering

15.
And I began writing to you instead of going to the seaside, as I … before.

a)  planned                  b)  had planned           c)
 was planning

16.
Teddy’s words made me …   uncomfortable

a)  to feel                    b)  feeling                   c)
 feel

17.
Our English teacher told us … shy and speak English as much as possible.

a)  not to feel              b)  felt                        
c)  not feel

18.
What makes you …such rash actions?

a)  do                          b)  doing                     c)
 to do

keys:
1b, 2b, 3c, 4b, 5b, 6a, 7a, 8b, 9b, 10b, 11b, 12a, 13c, 14a, 15b, 16c, 17a, 18a


Вопрос №
1

.When Mark arrived, the Johnsons______dinner, but

stopped in order to talk to him.

were having
had been having
had
was having


Вопрос №
2

. While Tom______a book, Marhta______TV.

was reading, watched
was reading, was watching
read, watched
read, was watching


Вопрос №
3

. The food that Ann is cooking in the kitchen______delicious

is smelling
smelt
smells
will smell


Вопрос №
4

. At 10 o’clock in the morning on Wednesday Tom______

a delegation in the office

will receive
will be receiving
is receiving
would receive


Вопрос №
5

We called our friends in London yesterday to tell them about the reunion that we______.

will plan
plan
were planning
have planned


Вопрос №
6

. We were good friends, we______each other for years

were knowing
had known
had knowing
know


Вопрос №
7

. How long______this book? How many pages of this

book______?

have you been reading, have you been reading
have you read, have you read
have you read, you read
have you been reading, have you read


Вопрос №
8

We always go to Saint Petersburg for our holidays. We ______there for years.

are going
have been going
go
were going


Вопрос №
9

. Catherine is studying law at the university, and so______

Nick.

is
does
was
were


Вопрос №
10

I______a very difficult day tomorrow. I need to prepare

for the exam.

will have
am having
have
would have

Правила употребления времен

Тест для 10 класса позволит проверить знания времён групп Simple и Continuous, а также некоторых грамматических оборотов прошедшего времени. Переведите предложение и подберите подходящий вариант ответа.


Популярные

  • Местоимения each и every — — Просмотров 9897
  • Словообобразование — — Просмотров 6193
  • Косвенная речь — — Просмотров 4753
  • Словоупотрбеление — — Просмотров 3366
  • The Passive Voice — — Просмотров 3318
  • Времена английского глагола в активе и пассиве — — Просмотров 3249
  • Предлоги — — Просмотров 3012

Правила употребления времен5.0 out of
5
based on
3 votes

Рейтинг:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна


Пожалуйста, оцените

 

 PAST TIME (Прошлое) 

Students

1. Choose the best answer.

Usually, whenever Peter (1)……..home from a trip he (2)…………..his passport in his desk drawer, but in January, after a trip to Poland, he (3)…………..his passport in the pocket of his overcoat. Two weeks later, he (4)…………..fly to Thailand. While (5)…………..his bag he (6)…………..that he (7)…………..a note of the name of the hotel that his company (8)…………..for him. He (9)…………..for his flight online earlier that morning, but he (10)…………..about the hotel details. While he (11)…………..his office, the doorbell (12)…………….His taxi for the airport (13)…………….He (14)…………..the details of the hotel,(15)…………..his bag and (16)…………..out of the house. He (17)…………..forward to a few sunny days in Bangkok. While he (18)…………..how nice it would be to walk around the city without heavy winter clothes, he suddenly (19)…………..that he (20)………….. his passport in his overcoat.

1

A was returning

В returns

С returned

D returning

2

A had put

В would put

С was putting

D puts

3

A had left

В leaves

С was leaving

D leaving

4

A was having to

В has had to

С had to

D would have to

5

A packed

В packing

С had packed

D packs

6

A was realizing

В realizes

С realized

D realizing

7

A hadn’t made

В didn’t make

С wouldn’t make

D wasn’t making

8

A was booked

В books

С booking

D had booked

9

A was checking in

В had checked in

С checked in

D used to check in

10

A forgetting

В forgotten

С had forgotten

D was forgetting

11

A was phoning

В had phoned

С phoning

D phones

12

A rung

В ring

С was ringing

D rang

13

A arriving

В arrive

С was arriving

D had arrived

14

A was noting

В used to note

С noted

D noting

15

A picked up

В was picking up

С had picked up

D picking up

16

A ran

В running

С was running

D run

17

A looked

В was looking

С looking

D had looked

18

A had thought

В thinking

С was thinking

D would think

19

A remembered

В remembers

С was remembering

D remembering

20

A leaving

В had left

С was leaving

D was left

2.Underline the most suitable verb form in each sentence. The first one is done for you.

1 I suddenly remembered that I forgot I had forgotten my keys.

2 While Diana watched / was watching her favourite television programme, there was a power cut.

3 Tom used to live / would live in the house at the end of the street.

4 Who was driving /drove the car at the time of the accident?

5 By the time Sheila got back, Chris went / had gone.

6 David ate / had eaten Japanese food before, so he knew what to order.

7 I did / was doing some shopping yesterday, when I saw that Dutch friend of yours.

8 I used to like / was liking sweets much more than I do now.

9 What exactly were you doing / did you do when I came into your office yesterday?

10 Laura missed the party because no-one was telling / had told her about it.

11 Tanya would / used to be a doctor.

3.Put each verb in brackets into a suitable past verb form. Only use the past perfect where this is absolutely necessary.

1 While I (try) ……… to get my car started, a passing car (stop) ……………………………..and the driver (offer)……………………………..to help me.

2 The police (pay)……………………………..no attention to Jos complaint because she (phone)……………………………..them so many times before.

3 Mary (not wear)…………………………her glasses at the time, so she (not notice)…………………………what kind of car the man (drive)…………………

4 Nick (lie)……………………………..down on the grass for a while, next to some tourists who (feed)……………………………..the ducks.

5 Tony (admit)……………………………..that he (hit)……………………………..the other car, but said that he (not damage)……………………………..it.

6 Sorry, I (not listen)…………………………to you. I (think)…………………………….about something else.

7 Helen (feel)……………………………..very tired, and when she (finish)………………………. her work, she (fall)……………………………..asleep.

8 The police (get)……………………………..to Toms house as fast as they could, but the burglars (disappear)………………………………

9 I (phone)……………………………..you last night but you (not answer)……………………..What (you do)……………………………..?

10 We (not go)……………………………..out yesterday because it (rain)…………………………..

4. Decide whether the verb form in italics is suitable or unsuitable. 

1 While I had a bath, someone knocked on the door. …………….

2 Sally didn’t go to a boxing match before………………….

3 Harry tried to repair the car, but he didn’t really know what he was doing.

4 What did you wear to the end-of-term party?…………………

Were you eating spaghetti every day when you lived in Italy?……..

6 I didn’t know you had bought a new car………………….

7 They all wanted to believe her, but suspected she was lying………..

8 As Peggy walked home, she tried to remember what happened….

9 ‘What a terrible day!’ thought Lucy. Everything had gone wrong!

10 Although it rained a lot, I was enjoying my holiday last year………

Put each verb in brackets into a suitable past verb form.

The Search for the Lost City

When Professor Mallory, the famous archaeologist,(1) …invited…………..(invite) me to take part in his expedition to find the Lost City of the Himalayas, 1(2)…………………………(not hesitate) to accept

his invitation. Mallory (3)…………………………(discover) an ancient map showing the position of the city, although no European (4)………………………….(ever go) to the area before. In fact, most of Mallory’s colleagues either (5)…………………………(believe) that the city(6)…………………………(never exist) or (7)…………………………(feel) that it(8)…………………………(vanish) long ago and (9)…………………………

(become) simply a legend. According to the Professor, the builders of the city(10)…………………………(hide) it among the mountains in order to protect its immense riches. He(11)…………………………(believe) that the descendants of these ancient people(12)…………………………(still keep) themselves apart from the rest of mankind for the very same reasons. So when we (13)…………………………(set off) on a cool May morning towards the distant mountains, each of us (14)…………………………(look forward) to exciting discoveries. For a week or more we (15)…………………………(climb) higher and higher, following the map, which Mallory(16)………………………… (study) from time to time. Then one afternoon, while we(17)…………………………

(rest) at the top of a valley, we (18)…………………….(notice) that a rider on a horse(19)…………………..(wave) at us from the other side of the valley. A rider whose clothes(20)…………………………(shine) like gold!

Students

Rewrite each sentence beginning as shown. Use a participle clause.

1 Norman collected the parcel, but then he realized it was the wrong one.

After collecting the parcel Norman realized it was the wrong one.

2 Sue left the house but first she checked that she had her keys.

Before…………………………………………………………………………………………………..

3 Mark was parking his car when he noticed the wing-mirror was broken. While……………………………………………………………………………………………………

4 Julia cleaned the house, but then she fell asleep on the sofa.

After……………………………………………………………………………………………………..

5 Brian bought a new television, but first he checked all the prices. Before…………………………………………………………………………………………………..

6 Alan was skiing in Switzerland and met his old friend, Ken.

While……………………………………………………………………………………………………

7 Kate took two aspirins, and then she felt a lot better.

After……………………………………………………………………………………………………..

8 Sheila went out for the evening, but first she washed her hair.

Before…………………………………………………………………………………………………..

Answers:

      1 .   1.C 2.B 3.A 4.C 5.B 6.C 7.A 8.D 9.B 10.C 11.A 12.D 13.D 14.C 15.A 16.A 17.B

            19.a 20.B

  1. 1. had forgotten. 2. was watching. 3. used to live. 4. was driving. 5 had gone. 6. had eaten. 7. was doing. 8. used to like. 9. were you doing. 10. had told. 11. used to.

  2. 1. was trying,stopped, offered. 2. paid, had phoned. 3. was not wearing, didn’t notice,was driving. 4. lay, were feeding. 5. admitted, had hit, hadn’t damaged. 6. wasn’t listening,was thinking. 7. felt/was feeling,finished/had finished, fell. 8. got, had disappeared. 9. phoned, didn’t answer, were you doing. 10. didn’t go, was raining.

  3. 1. unsuitable. 2. unsuitable. 3. suitable. 4. suitable. 5. unsuitable. 6. suitable. 7. suitable. 8. unsuitable. 9. suitable. 10. unsuitable.

  4. 1. invited. 2. did not hesitate. 3. had discovered. 4. had ever been. 5. believed. 6. never existed/ had never existed. 7. felt. 8. had vanished. 9. become/ had become. 10. had hidden. 11. believed. 12. were still keeping/still kept. 13. set off. 14. was looking forward. 15. climbed. 16. studied. 17. were resting. 18. noticed. 19. was waving. 20. shone/ were shining.

  5. 1. After collecting the parcel, Norman realized it was the wrong one. 2. Before leaving the house, Sue checked that she had her keys. 3. While parking his car, Mark noticed the wing-mirror was broken. 4. After cleaning the house, Julia fell asleep on the sofa. 5. Before buying a new television, Brian checked all the prices. 6. While skiing in Switzerland, Alan met his old friend, Ken. 7. After taking two aspirins, Kate felt a lot better. 8. Before going out for the evening, Sheila washed her hair.

Put the following sentences into the correct tense: Past Simple, Simple Present, Present Continuous or Past Continuous, Present Perfect.

  1. I ________ (listen) to the radio while Mary __________ (cook) dinner.

  2. You __________ (buy) this book yesterday?

  3. Last Friday Jill __________ (go) home early because she __________ (want) to see a film.

  4. When your brother usually __________ (get) home in the evening?

  5. Jane always __________ (bring) us a nice present.

  6. What those people __________ (do) in the middle of the road?

  7. You __________ (read) this book?

  8. While Fred __________ (sleep), Judy __________ (watch) TV.

  9. When I __________ (be) young, I __________ (think) Mary  __________ (be) nice — but now I  __________ (think) she’s fantastic.

  10. Jill __________ (walk) home when she __________ (see) her husband’s car outside the cinema

  11. Look there! Sue and Tim __________ (run) to school.

  12. Jack’s father __________ (not work) in London — he __________ (not speak) English.

  13. Joe __________ (buy) a car yesterday.

  14. Their father often __________ (go) to rock concerts.

  15. While you __________ (sleep), mother __________ (arrive).

Исправьте ошибки.

  1. When she was younger, she has played tennis every day.

  2. It’s already 10:00, but Jane hasn’t finished her homework already.

  3. Joe crashed his car three times since Christmas.

  4. Did you done your homework, or have you been watching TV?

  5. Karl has been driving since five years.

  6. This hotel has been already in business for twenty years.

  7. Упражнение 3.

  8. 1 was listening / was cooking, 2 did you buy, 3 went / wanted, 4 does your brother usually get, 5  brings, 6 are people doing, 7 have you read, 8 was sleeping / was watching, 9 was /thought /was / think, 10 was walking / saw, 11 are running, 12 doesn’t work / doesn’t speak, 13 bought, 14 goes, 15 were sleeping / arrived.

  9. Упражнение 4.

  10. 1 has played -played, 2 already — yet, 3 crashed — has crashed, 4 Did -have, 5 since — for, 6 has been already — has already been

Put the following sentences into the correct tense: Past Simple, Simple Present, Present Continuous or Past Continuous, Present Perfect.

1. I ________ (listen) to the radio while Mary __________ (cook) dinner.

2. You __________ (buy) this book yesterday?

3. Last Friday Jill __________ (go) home early because she __________ (want) to see a film.

4. When your brother usually __________ (get) home in the evening?

5. Jane always __________ (bring) us a nice present.

6. What those people __________ (do) in the middle of the road?

7. You __________ (read) this book?

8. While Fred __________ (sleep), Judy __________ (watch) TV.

9. When I __________ (be) young, I __________ (think) Mary  __________ (be) nice — but now I  __________ (think) she’s fantastic.

10. Jill __________ (walk) home when she __________ (see) her husband’s car outside the cinema

11. Look there! Sue and Tim __________ (run) to school.

12. Jack’s father __________ (not work) in London — he __________ (not speak) English.

13.Joe __________ (buy) a car yesterday.

14.Their father often __________ (go) to rock concerts.

While you __________ (sleep), mother __________ (arrive).

Исправьте ошибки.

1. When she was younger, she has played tennis every day.

2. It’s already 10:00, but Jane hasn’t finished her homework already.

3. Joe crashed his car three times since Christmas.

4. Did you done your homework, or have you been watching TV?

5. Karl has been driving since five years.

6. This hotel has been already in business for twenty years.

Понравилась статья? Поделить с друзьями:
  • Белоснежка и семь гномов перевод на немецкий
  • Урок английского языка по теме изобретения 11 класс
  • Рассказ про 8 марта на английском языке 6 класс
  • Рецепт на андрогель по латыни образец
  • Добрый вечер мой друг на немецком языке